Många svenskar renoverar sina badrum varje år. Badrummet är ett rum som används flitigt och som ofta prioriteras över andra rum från ett renoveringsperspektiv. Ett stilrent och mysigt badrum med trevlig belysning kan förgylla tidiga morgnar och sena kvällar. Våtrum är dyrare att renovera än andra rum eftersom de kräver lite mer arbete. Våtrum måste vara fukt-skyddade för att tåla fuktpåfrestning och därmed krävs experthjälp för mer komplexa badrumsrenoveringar. En prisuppskattning för en badrumsrenovering är mellan 100 000 -150 000 kronor. Det är dock bara en uppskattning och priset kan både bli lägre och mycket högre, beroende på förutsättningarna och alla beslut som tas – renovera badrum i stockholm.

Poster i budgeten
Hur stor budget du behöver för att renovera ditt badrum kan du räkna ut genom att stapla upp alla stora kostnader och beräkna hur mycket pengar varje post kommer kosta.

1. Golv, tak och väggar
Om du ska lägga kakel, klinker eller våtrumsmatta ska det inkluderas i denna post. Billiga plattor tenderar att inte vara lika hållbara som de dyrare varianterna. Grundarbetet i badrumsrenoveringen är ingenting du bör snåla på utan snarare en prioritering rent kostnadsmässigt.

2. Toalett, handfat, badkar och dusch
Priset för toalett, handfat, badkar och dusch kan variera väldigt mycket beroende på vilken prisklass du lägger dig i.

3. Belysning
Vilken belysning du vill ha kan påverka hur stor budget du behöver för renoveringen. Trots att det är lätt att tro att belysningen inte kostar speciellt mycket kan det blir relativt dyrt att installera, beroende på vad för belysning du är ute efter.

4. Skåp och kommoder
Både skåp och kommoder är dyra att köpa in men spannet mellan billiga och dyra modeller är brett.

5. Kostnad för hantverkare
Kostnaden för hantverkare du anlitar för att utföra din badrumsrenovering kan bli en relativt stor kostnad i renoveringsprojektet. Om du behöver anlita rörmokare och elektriker kan kostnaderna snabbt sticka iväg. Denna post kan därför bli en stor del av kostnaden för hela renoveringsprojektet.