Flyttfirma kan vara lösningen för dig som upplever mycket stress och oro kring flytt till ny bostad. Du får hjälp med de delar som många anser vara de mest stressframkallande och kan fokusera på att sköta den administrativa delen istället, som adressändring, eftersändning och annat. Här beskriver vi några av de saker du bör tänka på när du anlitar flyttfirma.

Rätt tjänst för rätt tillfälle
Flyttjänst låter spontant ganska självförklarande. Det betalar helt enkelt för tjänsten att få hjälp med flytt – flyttfirmor göteborg priser. Det finns dock olika grader av flytthjälp som beroende på din budget och vad du prioriterar ger stor valfrihet. Nästan alla flyttfirmor erbjuder en klassisk flytthjälp där du packar ned din grejer tryggt i flyttlådor. Sedan tar flyttgubbarna över med att bära ut, transportera och bära in grejerna till din nya bostad.

Med sådan flytthjälp undviker du onödigt slitage på din kropp och kan fokusera på allt annat jobb som flytt innebär. Vill du gå ett steg längre kan du anlita en flyttfirma som utöver själva flyttandet även hjälper till med montering av maskiner som tvättmaskin och tv-apparater, flyttstädning och uppackning. Beroende på vad du är ute efter kan du alltså få hjälp med bokstavligt talat allt eller bara en viss del.

Du kan ha rätt till rut-avdrag
En seriös flyttfirma kan hjälpa dig med ansökan för rutavdrag. Så länge du uppfyller kraven hos Skatteverket, kan du vara berättigad att få rut-avdrag, vilket drar av upp till 50 % av arbetskostnaden (inte materialkostnaden). Upp till 50 000 kronor kan du som mest dra av.

Några av de krav som Skatteverket ställer är att du måste ha fyllt 18 år och måste betalat in en viss summa i skatt under året – åtminstone mer inbetald skatt än totala summan av rutavdraget. Tänk också på att rutavdraget gäller per person och inte per hushåll. Både du och din sambo kan alltså nyttja rut-avdrag så länge regelverken efterföljs.

Välj en flyttfirma som erbjuder gratis offert
Många värjer sig för att anlita flyttfirmor och andra typer av serviceföretag, med rädsla för att råka binda sig till något. Genom att anlita en firma som erbjuder kostnadsfri offert utan någon som helst bindning kan du känna dig trygg i att företaget endast tjänar pengar på att göra sitt jobb – inte på att lura dig på pengar genom osjysta avtalsdetaljer.

Var också noga med att kolla upp omdömen kring företag genom att söka på företagsnamnet på internet. Är det ett lokalt företag skadar det inte att höra med vänner och familj om de haft någon erfarenhet av företaget eller personerna som jobbar där. Andra kunders erfarenhet och upplevelse ger ofta en mycket klar bild av om det rör sig om en seriös eller oseriös aktör.